HISTORIK

Efter mange år med fodbold og golf fik Claus Bodenhoff gigt i begge ankler og knæ og måtte se sig om efter alternative motionsformer. Han valgte cyklen og startede træningen på en ganske almindelig gammel herrecykel. Claus blev dog hurtigt bidt af motionsformen og investerede i en racercykel.

I flere år havde Claus Bodenhoff aktivt kigget sig om efter en mulighed for at støtte en velgørenhedsindsamling, hvor formålet var at samle midler til børn med kræft. Her faldt fokus helt naturligt på Team Rynkeby, og efter nogle møder lykkedes det at komme med på Team Rynkeby-holdet i 2014 til Paris.

Det var på denne tur, at Claus fik ideen til at køre Danmark Rundt med hovedformål at indsamle penge til børn med kræft i samarbejde med Børnecancerfonden. Det vigtigste for Claus var at ALLE beløb skulle gå ubeskåret til Fonden, og han tog kontakt til hele sit netværk, som positivt støttede op og ALT blev sponsoreret, lige fra færgebilletter, hotelophold, forplejning m.m.

I 2015, som var planlagt som den første tur, hvor Claus havde valgt at cykle alene rundt i Danmark. Fra at tænke sportstasker opstillet på forskellige destinationer og uden at vide om der var opbakning, blev turen planlagt. Mere end 1350 km. på landevejen, men på turen blev Claus mødt af utrolig mange positive mennesker, som ønskede at bidrage. Aars bød ind fra starten, og da turen kom til Tinglev, stod bagermester Thomas Brogaard og Bernd Søndergaard fra Sydbank klar med Handelsstandsforeningen bag sig. Her opdagede Claus interessen for projektet, og turen i 2016 kom allerede her på ’tegnebrættet’.

Men mange andre bakkede op i de 14 byer, hvor der var planlagt overnatning.

Den 10. juni 2015 kl. 08.30 drog Claus af sted fra sin by Frederiksværk, efter fine ord fra daværende borgmester Steen Hasselriis og Team Rynkeby Fonden ved direktør Carl Erik Dalbøge, kaffe og morgenbrød sponsoreret fra City Bakery, familie og de få Frederiksværkere, der var stået tidligt op denne morgen. Og et lille cykelhold fulgte Claus til færgen i Rørvig, hvor hans “wingman” Vagn W. Sørensen var med på etapen helt op til Randers.

Men Claus måtte erkende at han formentlig ville få brug for mere end een cykel så Sparinvest, som blev hovedsponsor, sørgede for en servicevogn inkl. en medarbejder, der fulgte med på hele turen. Claus cyklede det meste af turen alene, men undervejs fik han bl.a. følgeskab af mange cykelinteresserede og ikke mindst skolebørn, der gerne ville bakke op.

I de fleste af de 14 byer var der arrangeret events, hvor der blev samlet penge ind og som en af de største initiativtagere bør nævnes Aars, der alene i 2015 samlede mere end 100.000 kr. ind.

Turen blev en forrygende succes og Claus Bodenhoff kunne overrække direktør for Børnecancerfonden Marianne Benzon Nielsen hele beløbet kr. 458.600, som ubeskåret gik til Børnecancerfonden, for 2015.

At Claus valgte at samle ind til Børnecancerfonden skyldes hans omsorg for syge børn og specielt med kræft. Der blev støttet til flere ting, og som udgangspunkt havde Claus lavet en aftale med Børnecancerfonden om, at alle beløb gik direkte til de kræftsyge børn og deres familier. F.eks. til et kort weekendophold for det syge barn og dets forældre på Mallorca, psykologhjælp, en iPad, legetøj og mange andre ting, som vi andre tager for givet, som alt sammen betyder og gør en stor forskel for at gøre livet lidt lettere og hyggeligere for de syge i en eller voldsom traumatisk hverdag.

Set i lyset af succesen i 2015 blev Claus opfordret til at fortsætte i 2016 men denne gang valgte han at nedsætte en styregruppe (se særskilt) som skulle stå for lokalaktiviteterne rundt om i landet.

Flere nye sponsorer trådte til – eller rettere sagt donorer. Alle penge der indsamles er en donation, og beløbet indsættes direkte på en konto hos Børnecancerfonden. Den 7. juni 2016 begyndte turen igen fra Frederiksværk over Hundested op til Hjørring hele vejen ned ad Vestkysten via Sønderborg, Køge og tilbage til Frederiksværk. Denne gang med adskillige interesserede cyklister på ruterne.

Nu begyndte ideen at tage om sig. I 2017 meldte endnu flere byer ind til arrangementer omkring indsamlinger og det var en fantastisk oplevelse at komme omkring og opleve det initiativ og engagement, som byerne havde lagt frem. Store som små, unge som gamle deltog efter formåen.

Mange cyklister stod klar når vi nåede frem til en by, og så fulgte en stor flok lige fra børnehavebørn til de helt gamle med. Den største flok cyklister der har fulgt os, gætter vi var på omkring 125 personer.

Man kan ikke undgå andet end at blive meget rørt og det animerer os til at fortsætte. Så igen 2018 pumpede vi cyklerne i august og så af sted ud i Danmark, hvor de syge børn bor.

For ikke at gøre forskel på alle de fantastiske mennesker og initiativer vi har mødt ude omkring i landet, må vi dog lige nævne at Aars har været en fantastisk opbakning lige fra starten og i 2017 kom Djursland til. Desuden fik vi mulighed for at sælge julekalendere i 2018 gennem Bäko, som har kontakten til rigtig mange bagerier i Danmark. Der er også produceret såvel armbånd som krus, T-shirts og meget andet. Alt sammen der ubeskåret indbringer midler, som går direkte til Børnecancerfonden.

Planlægningen af 2019 er allerede i fuld gang, også selvom Claus det sidste 1 ½ år selv har kæmpet med egen sygdom, – en arvelig nyresygdom, som endte med at sætte Claus i dialyse sommeren 2017 og som nu betyder, at han står på venteliste til en ny nyre. En hudkræftsygdom, som Claus blev ramt af efter sin første cykeltur alene i sommeren 2015, er heldigvis overvundet og karantænen for at kunne modtage en ny nyre er overstået. Men desværre har gigten i anklerne gjort, at Claus har måtte nedsætte sin tid på cyklen. Alligevel tager han små ture med alle de involverede og er ellers at finde i servicevognen, for undvære turen vil han ikke. Det er blevet en livstil for ham, og det han brænder for.

Børnecancerfonden ved direktør Marianne Benzon Nielsen:

Børnecancerfonden er en selvstændig, privat organisation, som blev stiftet 1995 af overlæge Henrik Hertz. Da Fonden ikke modtager støtte fra andre kræftorganisationer eller offentlige instanser, men arbejder alene på baggrund af bidrag fra privatpersoner, virksomheder, fonde og foreninger, er Fonden utrolig glad for, at en ildsjæl som Claus Bodenhoff sammen med den nye styregruppe og de mange engagerede hjælpere rundt om i landet igen vil støtte Børnecancerfondens arbejde via cykelturen DANMARK RUNDT TEAM BODENHOFF. Og jeg kan tilføje, at alle donationer, indsamlinger m.m. går ubeskåret direkte til Børnecancerfondens, hvor vi som tidligere nævnt har vores konto og MobilPay nr.

200 børn og unge får hvert år kræft i Danmark. Børnekræft og voksenkræft er ikke det samme, men som hos en voksen er kræft en livstruende sygdom, der kræver en langvarig og hård behandling. En behandling som nogle gange strækker sig over flere år. Trods sygdommens alvor helbredes i dag 4 ud af 5 børn, men den intensive behandling gør, at 50% af børnene senfølger, som de skal leve med, når de er blevet raske. Og kræft hos børn er stadigvæk den medicinske sygdom som flest børn over 1 år dør af. Så der er meget at arbejde for endnu.

I Danmark behandles foruden de danske børn også børn med kræft fra Færøerne og Grønland. Alle disse børn har brug for den bedste og mest skånsomme behandling og for støtte og omsorg og gode oplevelser under og efter behandlingen. I Børnecancerfonden arbejde vi for at helbrede alle børn med kræft til et godt liv.

Du kan støtte direkte til vores konto hos Børnecancerfonden, Danmark Rundt, Reg.nr.4183 konto nr. 11 65 98 37 eller MobilPay 58 58 37.

Hovedsponsor og storsponsor:
Hovedsponsor 2016:          Investeringsforeningen Sparinvest
Storsponsor 2016:              Behandlingscenter Tjele

Hovedsponsor 2017:          Investeringsforeningen Sparinvest
Storsponsor 2017:              Behandlingscenter Tjele, Best Western Hotel og Resorts

Hovedsponsor 2018:          Investeringsforeningen Sparinvest
Storsponsor 2018:              Behandlingscenter Tjele

Hovedsponsor 2019:          Investeringsforeningen Sparinvest
Storsponsor 2019:              Behandlingscenter Tjele

Ambassadører Danmark Rundt Team Bodenhoff

Det har været vigtigt for projektet at fortælle historien om et barn, som har været ramt af kræft, og enten er godt- og vel på vej til at blive rask eller er blevet det. Denne historie skal være med til at bringe troen og håbet frem til de forældre, hvis børn rammes af denne meget alvorlige sygdom i Danmark. Følgende har været og er ambassadører for Danmark Rundt Team Bodenhoff

2015: Maja Ibsen, Aars
2016: Simon Ritter, Græsted
2017 og 2018: Emil Ketelsen, Skovby, Als
2019: Mille Bløcher, Ølstykke

Projektorer

Vi er meget taknemmelige for at ’kendte danskere’ er klar til at stille op som protektorer for Danmark Rundt Team Bodenhoff, og på den måde giver vores projekt en anerkendelse.

Følgende har foreløbig valgt at bakke op og stille op som protektor:

Kim Vilfort, fodboldspiller, Henrik ”Store” Larsen, fodboldspiller, Lasse Svan, Michael V. Knudsen og Hans Lindberg, håndboldspillere, Anders Birchow, skuespiller, Charlotte Bøving, læge, Jesper Skibby, cykelrytter, Anders Dahl-Nielsen, håndboldspiller og træner, Julie Berthelsen, sanger og skuespiller, Gustav Wolter, musiker og Katrine Heimdal, håndboldspiller.

Styregruppen Danmark Rundt

2015: Claus Bodenhoff, initiativtager og tidligere rytter på Team Rynkeby Holbæk. Cyklede Danmark Rundt 2015 alene. Merete Møller, grafiker stod med ansvar for hele den grafiske linje og de sociale medier. På turen stillede Sparinvest en medarbejder, Tommy Maltesen, til rådighed som chauffør på servicebilen.

2016: Henrik Aslund Pedersen, Liseleje, Ken Berkowitz, København, Vagn W. Sørensen, Nykøbing, Ebbe Eldrup, Herlev, Kurt Elmegaard, Hillerød, Nickie Isaksen, København, Jørgen Hansen, Holbæk, Claus Bodenhoff, Frederiksværk

2017: Vagn W. Sørensen, Nykøbing Sj., Jeanett Westergaard, Holbæk, Jens Veggerby, Ballerup, Bernd Søndergaard, Tinglev, René Rasmussen, Nakskov, Gert Christensen, Grenå, Merete Møller, Fredensborg, Kurt Elmegaard, Hillerød, Claus Bodenhoff, Frederiksværk.

2018: Bernd Søndergaard, Tinglev, René Rasmussen, Nakskov, Jeanette Westergaard, Holbæk, Gert Christensen, Djursland, Jan, Nielsen, Amager, Kurt Elmegaard, Hillerød, Merete Møller, Fredensborg, Claus Bodenhoff, Frederiksværk

2019: Vagn W. Sørensen, Nykøbing Sjælland, Bernd Søndergaard, Tinglev, René Rasmussen, Nakskov, Gert Christensen, Grenå, Merete Møller, Fredensborg, Jan Nielsen, Amager, Per Lunderød, Frederiksværk, Svend Siewattz, Hillerød og Claus Bodenhoff, Frederiksværk.

Indsamlede beløb siden 2015:

2015              kr. 458.000
2016              kr. 961.000
2017              kr. 835.000
2018              kr. 915.609,12
2019

Følgende byer er besøgt:

2015:
Frederiksværk, Randers, Aars, Tversted, Thisted, Holstebro, Skjern, Grindsted, Esbjerg, Tinglev, Sønderborg, Maribo, Køge, Rødovre, Frederiksværk.
2016:
Hundested, Grenå, Randers, Aars, Hjørring, Viborg, Herning, Esbjerg, Tinglev, Sønderborg, Sakskøbing, Køge, Frederiksværk.
2017:
Lynæs, Grenå, Tjele, Viborg, Herning, Holstebro, Esbjerg, Tinglev, Sønderborg, Odense, Køge, Ballerup, Frederiksværk.
2018:
Skagen, Frederikshavn, Ebeltoft, Grenå, Randers, Tjele, Viborg, Herning, Skjern, Aabenraa, Padborg, Tinglev, Sønderborg, Fyns Hav, Ballerup, Frederiksværk.

Ansvarsopgaver:
Djursland, Gert Christensen (gert@eyeswide.dk)
Sønderjylland, Bernd Søndergaard (bernd7070@gmail.com)
Grafiker, Merete Møller (info@tekstogide.dk)
Heidi A. Jespersen (heidi@heidisign.dk)
Webmaster: Martin Timm Holmstav (mth@mthdesign.dk)
Kaptajn på cykelholdet, René Rasmussen (r2@youmail.dk)
Kontakt til bagerne i Danmark, Thomas Brogaard, Tinglev (thomas@brogaard-bageri.dk)
Nyhedsbreve, kontakt til medier mv. Claus Bodenhoff (bodenhoff8@gmail.com)
Turplanlægning. Vagn W. Sørensen (vws@mail.dk) og René Rasmussen (r2@youmail.dk