Julie Berthelsen ude med ny single

Alting Er Nu Og Her

Den kan velsagtens betragtes som en “pop-up” single, da Julie udgiver denne sang den 13. august uden at have givet besked om det til nogen som helst. Hverken følgere, fans, radio eller tv. Endda ikke engang familien.

Og hvorfor så?

– Opmærksomheden på alle singler er vigtig. Det er der ingen tvivl om. Men denne her sang fortjener lidt ekstra og på sin egen måde – og det besluttede jeg at give den ved at lade den være en slags ‘surprise’, i håb om at det måske ville skabe lidt snak og lidt spændende anderledes opmærksomhed end ellers, udtaler Julie.

Grunden til dette er at sangen er til et dansk cykelhold der hedder Team Bodenhoff, som den 14. august drager afsted og starter deres tur rundt om Danmark, hvor de med denne tur cykler og samler penge ind til Børnecancerfonden.

Et Team og et projekt Julie er protektor for sammen med andre navne såsom:
Håndboldspillere Thomas Mogensen, Lasse Svan og tidligere håndboldspiller Michael V. Knudsen, Kim Vilfort, Henrik ‘Store’ Larsen, Anders Bircow og Jesper Skibby m.fl.

Team Bodenhoff, stiftet og ledt af Claus Bodenhoff, har siden 2015 cyklet for Børnecancerfonden og doneret mange, mange penge. Og de har tænkt sig at blive ved.

Efter en aflysning i 2020 er projektet på banen igen, og til dette har Julie bidraget med sangen Alting Er Nu Og Her, som er Team Bodenhoff´s og Børnecancerfonden’s sang i 2021 og 2022.

Claus Bodenhoff er heller ikke fremmed for Julie, da han boede i Nuuk dengang Julie var lille og arbejde med hendes far om en landsindsamlingskoncert i Nuuk til fordel for Kræften Bekæmpelse, som de fik samlet penge ind til – til deres opstart i Grønland. Dette gjorde de efter at Julie’s far mistede sin lillesøster til cancer. Dette var tilbage i 1988.

Sammen med Marcus Winther-John og Joachim Ersgaard, hendes faste sangskriver og producer hold og i øvrigt nærmeste venner, har hun lavet sangen.

– Vi er meget stolte over det. Marcus har selv været i et cancer-forløb og er ude på den anden side. Heldigvis. Og med tanken om at børn rammes og hvor ualmindelig uretfærdigt det er, sad vi og prøvede at finde ud af hvordan vi skrev en sang som egentlig skulle være opløftende. Det fik os på mange tanker og følelser, og resultatet blev den her sang. Tankerne om at intet er for sent, intet er forgæves, alt hvad vi gør eller prøver har muligheder og mening, og et eller andet sted hen ad vejen i livet lærer vi alt det vi skal. Vi ser tilbage, vi ser nu og vi ser frem. Men det vigtigste er at være her, til stede lige nu, siger Julie.

Hun siger endvidere: – Intet giver mening eller retfærdiggør livet med et cancersygt barn, eller det at miste et barn til den sygdom. Derfor laver vi denne her støttesang. Derfor gør vi en indsats. Således at Børnecancerfonden kan få den lille hjælp vi kan give, for at de kan gøre deres arbejde – som vi i øvrigt bøjer os i støvet for. Mildest talt.

Udover det siger hun, at I stedet for at cykle med (da dette også var en mulighed som en del af de andre protektorer gør), så bidrager hun med en sang. Det bedste hun kan gøre, ifølge hende selv. Men afviser ikke, at hun et år engang i fremtiden vil cykle med.

Nu gælder det først sangen og projektet, indsamlingen og budskabet.

Hun håber det vil lade sig sprede. Det er vigtigt.

Klik her for at høre sangen på din musiktjeneste.