SpireVip-rugbrød støtter Børnecancerfonden

I samarbejde med Team Bodenhoff og tidligere landsholdsspiller i håndbold Michael V. Knudsen har Puratos introduceret et nyt rugbrød hos danske håndværksbagerier, der via salget støtter Børnecancerfonden.

Rugbrødet kom på markedet i slutningen af august 2021 og kaldes ”SpireVip”, fordi det er baseret på spirede rugkerner og fordi indtjeningen ved salget går til at støtte de vigtigste personer i vores liv.

Der er krummer i kampagnen

SpireVip-rugbrødet er i løbet af efteråret blevet introduceret af Puratos’ bagerkonsulenter ved mange af landets dygtigste håndværksbagere. Bagerne viser stor opbakning til kampagnen og over 50 bagerier har allerede tilsluttet sig. Forbrugerne har ligeledes vist stor lyst til at smage på brødet og støtte det gode formål og der er allerede langet knap 60.000 SpireVip-rugbrød over disken landet over.

Iøjnefaldende salgsmaterialer til butikkerne og sociale medier

For at gøre opmærksom på at der nu er landet et nyt godt rugbrød hos den lokale håndværksbager, har Puratos udarbejdet både plakater og skilte med en iøjnefaldende rugbrødsmand som frontfigur. Herudover er der lavet flyers, hvor Michael V. Knudsen som protektor for Danmark Rundt Team Bodenhoff beskriver, hvorfor rugbrød er en særlig vigtig del af kosten for ham og i hans familie. ”Som et ekstra tiltag har vi nu på foranledning af en forespørgsel fra en bager fået lavet papfigurer af Michael V. Knudsen i fuld størrelse, som pryder butikkerne hos flere af de størst sælgende bagerier” fortæller Puratos’ Salg- og Marketingkoordinator Camilla Koustrup Vium. ”Udover fysiske materialer til butikkerne forsøger vi også at hjælpe vore kunder med at få fortalt historien om SpireVip-rugbrødet og indsamlingen via deres sociale medier” siger hun efterfølgende.

Maleaktiviteter for børn og barnlige sjæle

I forbindelse med lanceringen foreslog Claus Bodenhoffs 4-årige barnebarn Nova, at rugbrødsmanden, som er afbilledet på plakaterne, også skulle laves som stregtegning. Ideen med stregtegningen er at dele den ud til kunderne i bagerierne, så børn selv kan farvelægge figuren, når der skal hygges lidt før eller efter et måltid. Puratos har herudover i samarbejde med bagerierne anvendt stregtegningen til malekonkurrencer i forbindelse med eksempelvis Halloween, hvor de bedste fortolkninger af en lidt uhyggelig og meget sjov rugbrødsmand har vundet en kagemand – dog ikke lavet af rugbrødsdej …

Sjov messeaktivitet for øget opmærksomhed

BagerGruppen, der er Danmarks største indkøbsforening for bagere med omtrent 120 medlemmer, har netop afholdt deres årlige minimesse for deres leverandører. På messen mødte Puratos op i stærkeste holdopstilling og havde fuld fokus på at øge kundernes opmærksomhed på SpireVip-rugbrødet. På standen blev der blandt andet dystet i at blive ”Bagermester i rugbrødskast” hvor Puratos til lejligheden havde fået udformet et håndboldmål som skydeskive. Vinderen af konkurrencen vandt udover æren ingredienser til at bage 300 SpireVip-rugbrød samt en Knuden-papfigur.

Vi fortsætter med at lægge på

”Hos Puratos er vi enormt taknemmelige for den opbakning, lanceringen af SpireVip-rugbrødet har fået fra vores kunder” siger salgschef Mads Viborg Schmidt. ”Vi skylder dem, der bakker op, at blive ved med at lægge på, så vi sikrer en langvarig succes” siger han videre og fortæller, at der netop nu kører en kampagne, hvor kunderne på ingredienserne til SpireVip-rugbrødet har mulighed for at få en flot gulvfolie med rugbrødsmanden med i købet. Udover det planlægges der flere konkurrencer hvor både stregtegningen af rugbrødsmanden og håndboldmålet til rugbrødskast igen kommer i spil.

Fakta om Puratos

Puratos Denmark A/S er del af Puratos Group, der udvikler og producerer innovative ingredienser og løsninger indenfor bageri, konditori og chokolade. Gruppen har hovedsæde i Bruxelles, kontorer i 74 lande og beskæftiger ca. 9.000 medarbejdere globalt. Vi er 10 medarbejdere hos Puratos Denmark A/S i Vejle, der har ansvaret for salg, marketing og udvikling i Danmark, Norge og Island.